Nieuws

Gratis energiescan voor het MKB

Gepubliceerd op
30 oktober 2013

Er is door het MKB nog veel te besparen op energielasten. Vooral op het zogenaamde ‘low hanging fruit’ als verlichting en isolatie. Uit onderzoek blijkt echter dat er een gebrek is aan geld, tijd en knowhow. Dit weerhoudt het MKB er nu nog vaak van om daadwerkelijk met energiebesparing aan de slag te gaan. Het Klimaatplein biedt nu deze doelgroep een gratis praktische en concrete energiescan. Daarmee is te bepalen waar en hoe nog te besparen is op energiekosten.

Energiescan

Zo is bijvoorbeeld met de gratis CO2-calculator inzicht te krijgen in het eigen energieverbruik en de uitstoot van CO2 die daarmee gepaard gaat. Ook is meteen te zien welke energiebron binnen een organisatie relatief de meeste uitstoot van broeikasgassen veroorzaakt. Vervolgens wordt ondernemers met het 5-stappenplan naar CO2-neutraal ondernemen een energiescan geboden. Daarmee is op tientallen manieren en handig gerubriceerd te zien hoe je als MKB- bedrijf kunt besparen op energielasten. Bijvoorbeeld door te kijken naar hoe je nog kunt besparen op energie die gepaard gaat met ICT, verlichting of personenvervoer.

Klimaatplein

Het Klimaatplein werd inmiddels zo’n 100.000 keer bezocht. Bezoekers blijven gemiddeld lang ‘rondkijken’ naar de mogelijkheden die zij zien voor energiebesparing en duurzame opwekking. Omdat ook meteen contact is te leggen met de partners van het Klimaatplein kunnen maatregelen direct concreet worden gemaakt, zowel qua kosten als terugverdientijd. Hiermee wordt het MKB laagdrempelig en praktisch geholpen om invulling te geven aan duurzaam en kostenefficiënt ondernemen.

Maak hier direct zelf gebruik van de gratis energiescan en ontdek wat u kunt besparen. 

Voor meer informatie over het Klimaatplein en de gratis energiescan kunt u contact opnemen met Rob van der Rijt via robvanderrijt@klimaatplein.com of 06-18842189.