Sociaal ondernemen (GreenWish)

GreenWish gelooft in de bottom-up werkwijze van particulier initiatief. De kennis en expertise uit de praktijk is volgens Greenwish een stevige aanjager voor maatschappelijke innovatie. Participerende burgers zorgen ervoor dat Nederland blijft bewegen. De stroom van initiatieven uit de samenleving die GreenWish op gang helpt, is een krachtige motor achter duurzame en maatschappelijke ontwikkeling. In de workshop Sociaal ondernemen leert u hoe GreenWish deze aanpak inzet en wat het kan opleveren. Corian Hugenholtz-Sasse

 Greenwish, Corian Hugenholtz-Sasse


CV Workshopleider: Corian Hugenholtz-Sasse

Corian Hugenholtz-Sasse is na haar studie natuurbeheer en dierecologie aan Wageningen University via een kort uitstapje in de ICT aan de slag gegaan in de diverse en dynamische wereld van projectmanagement. Als zelfstandig adviseur heeft zij zowel bedrijven als overheidsorganisaties geadviseerd en begeleid bij het omschakelen naar een meer projectmatige werkwijze. Daarnaast heeft zij in 2002 met haar man een particulier initiatief op het terrein van zorg, welzijn en bewustwording opgericht.

De wens om dat initiatief als een structureel gezonde sociale onderneming vorm te geven bracht haar begin 2008 in contact met GreenWish. Daar bleken alle lijntjes zo mooi samen te komen dat zij later dat jaar als adviseur bij GreenWish aan de slag is gegaan. In de afgelopen vijf jaar heeft zij daar tientallen initiatiefnemers ondersteund bij het opstarten of doorstarten van hun initiatief. Daarnaast heeft zij als projectleider van onder meer het project Nieuwe Verdienmodellen voor Maatschappelijk Initiatief (2010) en Groen en Doen (2012) veel expertise opgebouwd over ondernemen in het groen.