Nieuwe technologie voor citizen en community science.

In deze workshop staat de creatieve toepassing van nieuwe technologie voor citizen en community science centraal. In een inleidende presentatie maken deelnemers kennis met de nieuwste technologietrends en aansprekende cases op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie.

Denk daarbij aan bio tech toepassingen (Do It Yourself paddenstoelen of modderreactoren),  locatie gebaseerde media, DIY Urban Kite Satellites en wireless sensorkits om de kwaliteit van de natuurlijke omgeving te meten. Door het verzamelen, controleren en delen van 'wetenschappelijke' gegevens, begrijpen we onze eigen natuurlijke omgeving beter en met laagdrempelige technologie leren we wetenschap toepassen in het dagelijks leven.

In het praktijkgedeelte spelen deelnemers met behulp van hun smartphone een Citizen Science GPS game dat in de omgeving van de workshoplocatie is uitgezet. De deelnemers krijgen bij aanvang een korte presentatie over deze locatie gebaseerde toepassing en de mogelijkheden ervan voor Citizen Science, dit duurt ongeveer 10 minuten. Vervolgens zullen de deelnemers in teams van maximaal 4 personen naar buiten gaan om het spel via de smartphone te spelen. Na het spelen van de GPS game komen de deelnemers terug en zullen via een web-based monitoring tool op een interactieve kaart hun activiteiten kunnen terugzien. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Keimpe de Heer

Keimpe is eigenaar van projectenbureau Extelligentsia en werkt als business developer bij Waag Society. Daarnaast is hij bestuurder bij stichting Fablab Benelux, oprichter en lid van Rotslab Coƶperatie U.A. Eerder werkte Keimpe als directeur van Creative Learning Lab bij Waag Society en als beleidsadviseur bij stichting Kennisnet.