Biomimicry: inspiratie van de natuur

De natuur, heeft uitgevonden wat werkt, wat geschikt is en bovenal, wat behouden blijft op onze planeet. Biomimicry, als discipline, stimuleert het leren van de natuur. De opgedane kennis biedt fundamenten voor het creëren van duurzame technologieën, ontwerpen en systemen. Het kan u, als ondernemer, onderzoeker of beleidsmaker verrassen, verbazen en op tal van nieuwe ideeën brengen.

Woensdag 27 november

10.00 uur tot 10.30 uur – Keynote Biomimicry door Bob Ursem (TU Delft)

Bob Ursem
Bob Ursem

“Innovatieve toepassingen van planten in de technologie, biomimicry of bio geïnspireerd leren?”

Bob Ursem studeerde Scheikunde, Natuurkunde, en Biologie in Utrecht. Na zijn studie werkte hij onder andere als universitair docent aan de universiteiten van Utrecht, Georgetown, Guyana en Amsterdam. Tegenwoordig is Bob Ursem directeur van de Botanische Tuinen van de TU Delft. Hij combineert daar zijn technische kennis en vernuft met de eigenschappen van planten en plantengemeenschappen om te komen tot oplossingen voor de meest uiteenlopende vraagstukken.

Bob van Ursem had diverse bestuurlijke functies in de natuurbescherming. Zo zat hij 26 jaar in het bestuur van het Wereld Natuur Fonds Nederland, was hij acht jaar secretaris van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging in Utrecht en bekleedde hij diverse bestuursfuncties Instituut voor Natuurbescherming Educatie. Momenteel is hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen.

Bob Ursem heeft 17 patenten op zijn naam, waarvan 6 wereldwijd. Prijzen: Intertraffic Innovation Award (2008), Delft Entrepeurial Award (2011) op fijn stof reductie systeem; Sensor Technology Jaarprijs (2005),New Venture prijs (2010) op Bio UV filter; World Economic Forum hoogste innovatieprijs (2010) op LED technologie voor planten en Laureaat Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (2011) op ontwikkeling van kristal gestuurde hygroscopische beweging systemen.


10.30 uur - koffie

11.00 uur – 13.00  -  Workshops


U kunt kiezen uit de volgende opties :

  1. Biomicrimy: nut voor uw business (onder voorbehoud)
  2. Golflengte 3.8 miljard scherp afstemmen op biomimicry
  3. Ondernemersmodellen uit de natuur

Inschrijven